Які оливки краще за чорні чи зелені?

Виходить, що різниця між ними полягає майже лише у смаку. І в маслинах, і в зелених оливки багато антиоксидантів, протизапальних речовин. Тому обидва різновиди оливок будуть корисні для кишківника. З погляду поживності в маслинах все-таки більше білка, а також лінолевої та олеїнової кислоти.

Натуральні оливки – криниця корисних речовин: в оливках є практично всі необхідні людині вітаміни та мікроелементи. Вони містяться вітаміни А, В1, В2, В3, В4, В5, В6, В9 (фолієва кислота), З, Е, До. Оливки містять такі елементи як натрій, кальцій, калій, магній, залізо, фосфор, мідь, цинк, селен.

Відповідно до міжнародної термінології, існують оливки чорні (англ. Black olives) – зрілі плоди оливкового дерева та зелені оливки (англ. Green olives) – недозрілі плоди оливкового дерево. У російській мові в повсякденному мовленні оливками називають плоди зеленого кольори, чорні оливки називають маслинами.

Related Posts