Маслини без кісточок – завжди оксидовані, з оливок, що повністю дозріли на дереві, дуже складно вийняти кісточку (calorizator). Тому краще вибирати маслини з кісточкою, тобто. до. так збережено цілісність плоду, вони точно будуть дозрілими і маринад не взяв на себе повністю всі корисні речовини.
І в маслинах, і в зелених оливках багато антиоксидантів, протизапальних речовин. Тому обидва різновиди оливок будуть корисні для кишечника. З погляду поживності в маслинах все-таки більше білка, а також лінолевої та олеїнової кислоти. У оливках при цьому більше клітковини.
Найсмачнішими та насиченими за смаком вважаються оливки з кісточкою. Консервовані плоди без кісточки краще найбільше підходять для салатів. 5. Звертайте увагу на колір та калібр плодів – щоб оливки були однакового розміру.
Маслини – це більш стиглі плоди оливи.Існує також кілька порад щодо того, які оливки купувати однозначно не потрібно:
- якщо плоди усередині упаковки пошкоджені;
- якщо упаковка пошкоджена (деформована, окислена, надірвана);
- якщо плоди мають вкраплення чи нерівномірно забарвлені.