Вироби з вищого ґатунку борошна мають високу калорійність та глікемічний індекс. У них немає клітковини, а прості вуглеводи провокують ранню появу почуття голоду, коливання інсуліну в крові, що особливо небезпечно для людей, які хворіють на цукровий діабет.
Як перевірити якість макарон вдома?
- Пружні. Спагетті з м'яких сортів або суміші борошна легко ламаються руками, з твердих будуть пружними і гнуться до останнього.
- Чи не злипаються. Гарні макарони при варінні не злипаються в грудки і сильно не розварюються.
- Чи не каламутять. …
- Чи не змінюють колір. …
- Тримають форму.
Лідерами рейтингу, які відповідають усім випереджаючим вимогам стандарту Роскачества, стали макарони 4 ТМ. Це російські "Barilla", "Роллтон", макаронні вироби «Італійські» та La Molisana (Італія).