Які фужери для чого?

фужери – різновид келихів із тонкою довгою ніжкою; чарки – маленькі келихи для подачі міцного алкоголю на тонкій ніжці; стопки (шоти) – маленькі стакани, у яких відсутня ніжка, застосовуються для подачі міцного алкоголю.

Як підібрати напою потрібний келих Для червоного вина – об’ємні келихи з вузькою шийкою. Для білого вина – келихи на 100 мл без звуженої шийки, фужери більш витягнутої форми. Для коктейлів обирайте келихи того типу алкоголю, на основі якого зроблено напій. Для лікерів – невеликі келихи, схожі на винні.

fougère) – скляний посуд, для мінеральної або фруктової води, крюшона, являє собою тонкостінний вузький келих на високій ніжці. Використовується також для подачі ігристих вин, іноді (за відсутності спеціального посуду) – коктейлів і шампанського. Місткість – 200-250 мл.

За ємністю посудини поділяють на великі (спеціально для червоних вин), середні (для вина білого), маленькі (для напоїв великої міцності). Це правило ґрунтується на швидкості випаровування запахів, після того як напої розлито по фужерах.

Related Posts