Які фрукти можна їсти при ГСД?

Найбільш корисними вважаються агрус, ананаси, кавуни, авокадо, брусниця, персики, лимони, чорні ягоди (особливо чорниця), черешня, грейпфрути, груші, яблука, ожина, малина, мандарини, диня, абрикоси, папайя, апельсин червона), суниця, полуниця, вишня, журавлина.

Вуглеводи, які важливо виключити: цукор та все, що його містить (торти, тістечка, цукерки, молочний шоколад, мармелад, зефір, соки, солодкі напої); білий рис, кукурудзяна, пшенична, пшоняна, манна крупи; солодкі фрукти (банани, виноград, диня, кавун, інжир, хурма);

Людина, яка страждає на цукровий діабет, як і будь-яка інша, повинна з'їдати 5 порцій фруктів і овочів на день (1 порція приблизно дорівнює 80-100 грамів або 1 середньому фрукту/овочу). Втім, овочів можна є й більше.

Related Posts