Яке заточування ножів краще?

Якщо Ви хочете, щоб Ваші ножі були бездоганно гострими, то краще зупинити свій вибір на водних точильних каменях. Правда для цього доведеться витратити більше часу і трохи пристосується. Якщо Ви не надто прискіпливі до гостроти ножа і не хочете витрачати багато часу на його заточування вибирайте ручні точила для ножів.

Абразивне або повстяне коло максимально заощадить час, тому що вам потрібно просто занести ніж у майстерню, де використовується цей метод заточування. У будь-якому випадку, якісно наточити лезо можна будь-яким інструментом, головне терпіння, час та старання, а також набити руку у цій справі.

Чим менше кут заточування, тим легше ніж розрізає продукти та інший матеріал, але заточувати/редагувати його доведеться частіше. Відповідно, чим більше куттим довше ніж збереже свої ріжучі якості, але в процесі роботи доведеться прикладати більше зусиль. У Златоусті зброярі дотримуються кута заточування 40 градусів.

Related Posts