Яке м’ясо найшвидше псується?

Охолоджене м’ясо псується швидше, а парне – ще швидше, ніж заморожене. У цьому сенсі, звісно, його треба заморожувати або використовувати парне чи охолоджене, але швидко – протягом доби максимум.

Ціла курка, качка, гусак або індичка можуть зберігатися в морозилці дуже довго – до 12 місяців. Окремі частини птиці рекомендується тримати там не більше 9 місяців. Великі шматки яловичини, телятини, свинини і баранини також зберігаються в морозилці від півроку до року.

Найшвидший спосіб дізнатися, чи свіже ваше м’ясо – понюхати його. Зіпсоване м’ясо матиме виразний, різкий запах, іноді хімічний, а іноді кислий. Також воно може бути взагалі без запаху, якщо виробник вирішив приховати зіпсованість.

Related Posts