Яке м'ясо їдять у Азербайджані?

В азербайджанській кухні дуже люблять м'ясні страви, виготовлені з баранини, телятини чи птиці. Тут також люблять рибні страви, приготовані на грилі або тандирі.

Великою різноманітністю відрізняються страви з м'яса. Найбільш улюбленим м'ясом є баранина. Зі свіжої баранини та яловичини готують басирма, з якої потім роблять шашлик. Найбільш поширеною стравою є піті та бозбаш (густі супи з баранини).

А от свинина – зрозуміла справа! – не Вона дуже улюблена місцевими кухарями. Пояснюється все просто: згідно з мусульманською традицією, є "брудна" тварина ніяк не можна. Телятину, яловичину та птицю – ці можна.

Їжа в Азербайджані багата на супи. Їх у переліку перших страв існує понад 30! Серед них – як наваристі м'ясні бульйони з овочами, так і супи на кисломолочній основі з галушками, крупами, зеленню, бобами, спеціями та сухофруктами. Деякі з них готуються доволі оригінально.

Related Posts