Яке борошно краще на млинці?

Традиційно млинці та млинці робляться з пшеничного борошна вищого ґатунку .Oct 20, 2018

Борошно вищого ґатунку і ґатунку “екстра” – найніжніше, найповітряніше, підходить для випікання коржів для торта, булочок, кексів, бісквіта. Його можна використовувати і як загущувач для соусів. Крупчатка ідеальна для випікання кексів, пасок – загалом, для дріжджового здобного тіста.

Після борошна пшеничного за корисністю йде житнє борошно грубого помелу – обдирне та обойне (цільнозернове). Воно дещо поступається пшеничному борошну за вмістом вітамінів E і PP (ніацину), проте навіть злегка перевершує пшеничне за вмістом клітковини, що важливо для схуднення.

Із повністю очищеного зерна зараз роблять борошно вищого ґатунку, яке вирізняється білим кольором і тонким помелом. Однак разом з очищенням із зерна забирають майже всі вітаміни та мікроелементи, які містяться в оболонці, тому з погляду користі борошно вищого ґатунку можна назвати найменш корисним.

Related Posts