Яка жирність у сиру?

Низькожирні (легкі) із жирністю 10-24,9% – роблять також із нежирного молока. Напівжирні (нормальні) (25-44,9%) – виготовляють із молока нормальної жирності. Жирні: подвійний жирності (70-75%) та потрійний (понад 75 відсотків) – робляться з молока з додаванням вершків або лише з вершків.

45-50% – дуже жирний сир – сюди відносяться м'які сорти сиру: бри, камамбер -45-50%, горгонзолу – 50%. Напівтверді та тверді сорти сиру мають жирність 25-50%. Наприклад, пармезан – 32%, чеддер, маасдам, ементаль, гауда, російський – 45-48%. Такі сири добре підходять для приготування сирних паличок.

Дієтичним сиром вважається добре відомий сорт "Чечіл", "Гаудетте", "Адигейський". Є у списку й ніжна «Фета», «Рікотта», «Viola», знайомий із дитинства Зернистий сир, соєвий «Тофу». Розглянемо їх докладніше. Тофу – найнижчий калорійний сир (73 ккал, жирність 4%).

Related Posts