Яка різниця між пропареним і шліфованим рисом?

Пропарений рис піддається спеціальної обробки. Під впливом пари жовте зерно, в відмінність від білого шліфованогозберігає до 80% корисних речовин. Мікроелементи, що у напівпрозорому сировину, переходять у внутрішню частину продукту. Тому подальше шліфування не позначається на його користі.

Під час цього процесу живильні речовини із зовнішніх шарів емігрують усередину зерна. Вважається, що таким чином, пропарене зерно зберігає до 80% корисних речовин, не злипається і залишається трохи жорстким. А ще пропарений рис краще зберігається.

Процес пропарювання надає рисовим зернам переваги під час приготування. Пропарений рис не злипається, яке золотистий колір зникає у процесі приготування – весь Мал вийдуть білим і завжди розсипчастим. Пропарений рис важко переварити, він завжди буде розсипчастим та м'яким.

Related Posts