Яка риба найкорисніша для здоров'я?

Це тріска, камбала, хек, щука, судак, окунь, мінтай. — Мінтай вважаю найкращим через низьку калорійність, високий вміст білка і зовсім низький вміст жиру, — каже лікар-гастроентеролог Світлана Федорова.

Без обмежень – тріска, пікша, мінтай, навага, сайда, хек, хокі, сиг, муксун, омуль, чір, камбала, всі лососеві, оселедець, кілька, анчоус, сардини, креветки, кальмари (крім гігантського) та інші морепродукти. Безпечна вся аквакультурна риба.

Для задоволення людського організму в омега-3 вчені рекомендують є лосось, форель або сардини не менше одного-двох разів на тиждень. Якщо людина дотримується дієти веганської, то можна, можливо вибирати спеціальні добавки омега-3, виготовлені з водоростей. Багато видів риб містять багато білка.

Related Posts