Яка користь від ікри коропа?

Карпова ікра містить велику кількість лецитину, поліненасичених жирних кислот, незамінних амінокислот, мікроелементів та вітамінів. Регулярне вживання ікри коропа у їжу допомагає наситити організм йодом, необхідним нормальної роботи щитовидної залози.

Дієтологи вважають ікру найціннішим харчовим продуктом. У ній міститься понад 30% білка, який засвоюється людиною набагато краще, ніж білки, що містяться у м'ясі та молочних продуктах. Крім того, до її складу входять вітаміни A, D та Е, фолієва кислота, кальцій, фосфор та йод, які дуже корисні.

Ікра містить весь комплекс поживних речовин у розвиток зародка. Тому хімічний склад дуже багатий: вітаміни А, D, Е, С, групи, включаючи фолієву кислоту. Також має великий комплекс мікроелементів: йод, натрій, кальцій, цинк, залізо, сірка, фосфор та ін. Ще у складі є омега-3-жирні кислоти.

Залежно від виду риби ікра містить від 14 до 31% білка, від 0,3 до 15% жиру, 1,5-2% мінеральних речовин. Висока харчова цінність ікри обумовлена ​​також складом біологічно активних речовин, до яких належать фосфоліпіди, ліпопротеїди, вітаміни, ферменти.

Related Posts