Яка клітковина найкраща?

Овочі з найбільшою кількістю клітковини: зелений горошок, брюссельська капуста, броколі, спаржа, морква; Ягоди – 3–7%. Малина та ожина містять клітковину у найбільшій кількості; Фрукти та цитрусові – 5-10%.

Нерозчинна клітковина Груба, нерозчинна, подібно до «мітлі», очищає стінки кишечника та стимулює його перистальтику. Однак велика кількість нерозчинних волокон може викликати підвищене газоутворення в кишечнику і навіть спастичні болі.

Нерозчинні харчові волокна – це цвітна капуста та броколі, різноманітна зелень, стручкова та спаржева квасоля, шкірка від овочів та фруктів. У висівках міститься 50-70% клітковини. До того ж вони вважаються найбільш доступним та недорогим джерелом харчових нерозчинних волокон.

Розчинна і нерозчинна клітковина – два основних види, кожен із яких за своїм корисним. Розчинна клітковина знижує цукор і холестерин у крові, піклується про серце, а нерозчинна клітковина дбайливо чистить наш організм.

Related Posts