Як зварити яйця в лушпинні, щоб не лопнули?

При використанні лушпиння цибулі для фарбування яєць яйця в ній варяться. Тому щоб яйця не полопалися, їх потрібно витримати при кімнатній температурі хоча б одну годину і додати у воду, де варяться яйця пару чайних ложок солі. І, звичайно, перед фарбуванням яйця потрібно ретельно помити.

  1. Покладіть у каструлю лушпиння цибулі і залийте водою. …
  2. Додайте в каструлю оцет. …
  3. Зменшіть вогонь до найслабшого і варіть під кришкою щонайменше 30 хвилин.
  4. Процідіть рідину через сито і дайте охолонути. …
  5. Кладіть по одному яйцю на ложку і опускайте в рідину. …
  6. Залишіть яйця у каструлі мінімум на 1 год.

Не варіть яйця, які щойно дістали із холодильника. Тому що холодні яйця, які потраплять у гарячу воду, луснуть. Їх треба близько години потримати за кімнатної температури, при варінні у воду можна додати столову ложку солі. Покладіть яйця в каструлю і залийте холодною водою.

У воду при фарбуванні яєць потрібно додати трохи оцту або лимонного соку, тоді фарба ляже рівно. Оцтова кислота роз'їдає шкаралупу, роблячи поверхню більш шорсткою та сприйнятливою до барвників.

Related Posts