Як зварити Бурак?

Кладете миту буряк в емальовану каструлю, заливаєте окропом так, щоб він покривав плоди. Чекаємо, коли закипить і варимо у киплячій воді 30 хвилин. Зливаємо воду і ставимо буряк під струмінь холодної води. Буряк охолоджується під водою приблизно 10-15 хвилин.

Поставте каструлю із буряком на середній вогонь. Коли вода закипить, зменшіть вогонь, накрийте кришкою каструлю і залиште на пару годин. Щоб буряк зберегла яскраво-червоний колір, у воду можна додати лимонний сік: 1/2 чайної ложки на літр. Готовність можна перевірити вилкою.

Додати оцет і цукор Яскравий колір буряків легко зберегти, якщо додати у воду при варінні трохи есенції. Якщо у вас столовий оцет, потрібно ½ чайної ложки на два літри води. Для міцної кислоти в 70%, зменшіть розмір удвічі – буде достатньо буквально краплі.

Related Posts