Як зробити вторинне бродіння?

Процес вторинного бродіння починається з переливу сусла в іншу бродильну ємність. Далі необхідно додати дріжджі, які можна розсипати прямо на поверхні сусла.. Можна додати приблизно 0,5 л готового сусла після першого зброджування.Sep 5, 2019

Багато традиційних інтернет-джерел рекомендують переливати пиво на "вторинку" Після спаду активного бродіння в окрему посудину. При переливанні на "вторинку" пиво відокремлюється від осаду, який на даній стадії складається з дріжджів, хмелю та зерна/дубильних речовин, що залишилися після варіння.

Під вторинним бродінням мають на увазі перелив сусла після завершення активного бродіння в аналогічний ферментатор при якому пиво відокремлюється від осаду та залишається для подальшого бродіння.

Коли знімати дріжджі? При використанні ЦКТ розумно видаляти дріжджову суспензію незабаром після завершення бродіння та охолодження пива менше ніж 4 °C, зазвичай протягом 48 годин. При використанні відкритої ємності збирати дріжджі Необхідно коли щільність знизилася як мінімум на 50%.

Related Posts