Якщо ви хочете, щоб жовток був твердим, Накрийте в останню хвилину-дві сковороду зверху кришкою. Жовток відразу затягнеться зверху білою плівкою, а всередині стане твердим.
Яєчня-очі – улюблена їжа холостяків і студентів здається такою простою! Але чим простіше блюдо, тим бездоганніше воно має бути виконане. У ідеальної глазурі – хрумкий краєчок, просмажений (але м'який) білок і текучий рожевий жовток.
Смажимо на маленькому вогні. Тоді вся яєчня просмажиться рівномірно, білок не залишить огиднихсоплів» зверху. До речі, найкраща боротьба «з соплями», а точніше для того, щоб добре просмажувався не лише низ, а й верх, — це маніпуляції з кришкою. Якщо яєчню закривати кришкою, то білок смажиться.