Як зробити гарний перегній?

Для отримання перегною потрібно витримувати органічні залишки протягом щонайменше двох років. Найважливішим у процесі приготування перегною є підтримання правильної вологості. Перегній не повинен бути сухим. Якщо він зневоднений, то в перегною буде менше мікроелементів для подальшого добрива.

Якісний перегній з гною є однорідну пухку масу темного кольору з приємним запахом лісової землі. Він має гарну повітро- і водопроникність. При придбанні перегною важливо знати, де і як його зробили.

Коровій перегній має високу поживну цінність. Для отримання свіжий гній розкладають у пухку купу. Через 3-5 днів під впливом кисню внутрішні шари розігріваються до +60 оС. «Горіння» викликає загибель насіння бур'янів, що паразитують комах.

Весняна закладка швидкого Навесні в підготовлену ємність шарами (10-15 см) рівномірно укладають компоненти майбутнього компосту: виполоті бур'яни, бадилля, листя плодових дерев, стебла бобових, скошену траву, невеликі шматки дерну без землі та інші відходи (тирса, стружку, папір).

Related Posts