Як зменшити шкоду глютену?

Включати у свій раціон продукти з пшениці в холодну пору року (пізня осінь-зима). Вживати в обід, коли травний вогонь, чи вогні, найактивніший. Не поєднувати в одному прийомі їжі продукти, що містять глютен, з іншими складно засвоюваними продуктами (молочні продукти, яйця).Sep 11, 2017

Їжте протизапальні продукти – глютен викликає запалення у тонкій кишці, тому рекомендуються продукти, що його зменшують. До них належать паприка, ананас, папайя, гранат, ягоди. Пийте імбирний чай – імбир також діє як протизапальний засіб.

У більшості випадків як фермент для перетравлення глютена використовують дипептидилпептидазу IV (DPP-IV). Цей фермент діє одночасно на гліадин та казеїн та стійкий до розщеплення іншими травними ферментами.

Вибирайте безглютенові зерна. Тим не менш, існує безліч альтернатив зернових, з яких можна готувати чудові страви та варити каші без глютена. Приклади безглютених зернових продуктів та насіння: Лебеда, кіноа, коричневий рис, просо, амарант, сорго, гречка, кукурудза, бобові, чіа, льон, коноплі, сезам.

Related Posts