Дуже багато мам намагаються для підвищення лактації їсти якомога більше. Але і це не завжди допомагає. А ось що дійсно посилює вироблення грудного молока, так це лактогенні продукти харчування: адигейський сир, бринза, фенхель, морква, насіння, горіхи, приправи (імбир, кмин, аніс).
З 4-5 дня після пологів починає вироблятися перехідне молоко, а на 2-3-му тижні лактації молоко стає зрілим.
Що допоможе?
- Годуйте малюка якомога частіше, за перших ознак пошуку грудей: не рідше, ніж раз на 2 години, може бути 1 нічна перерва на 4 години. Це потрібно, щоб у грудях не застоювалося молоко ….
- Масаж грудей. …
- Прикладайте холод до грудей між годуваннями. …
- Зціджуйте, якщо малюк не з вами або смокче рідко і мало.