Як зберігати сушено в'ялену рибу?

Для цього використовуються різні способи – вакуумне пакування, герметично закрита скляна банка, також можна зберігати в морозилці холодильника. Створення правильних умов забезпечить максимально тривалий термін зберігання частування. При цьому повністю зберігаються смакові та інші характеристики продукту.

Сушена риба зберігається у ящиках, розміщених у льоху чи підвалі, протягом 7-8 місяців, у герметичній банку – до року. При зберіганні в холодильнику та морозилці термін придатності не відрізняється від в'яленого продукту і становить півроку та рік, відповідно.

Холодильник – це перший, і далеко не найкращий спосіб. Зберігати можна як у морозильній камері, загорнувши в целофан, чи харчову плівку (також добре підходить папір), так і просто на нижній полиці. Морозильна камера підходить для ситуацій, коли сушену рибу потрібно зберігати дуже довгий термін – від півроку та більше.

В'ялена риба також може зберігатися при мінусовій температурі. Оптимальна температура зберігання – від 0 до -8°C. У цих умовах в'ялена риба з високим вмістом жиру зберігається 2 місяці, з низьким – 4 місяці.

Related Posts