Як зберігати ковбасу без холодильника?

Зберігати сирокопчену ковбасу можна і без холодильника – достатньо повісити у добре провітрюване місце з постійною температурою від 5 до 15 градусів.. Так вона вільно зберігається і зберігає властивості 2-3 тижні.

При кімнатній температурі ковбасу слід зберігати 4-5 годин. У морозильній камері можна зберігати до 6 місяців у вакуумній оболонці, але ковбаса стає несмачною, м'якою консистенції. Якщо покриття ковбас є вакуумним, а батон не розпочато, він може пролежати, не втративши своїх якостей, цілий місяць.

Шинка, ковбаса Варена ковбаса і шинка небезпечні для зберігання поза холодильника. При гарантованій свіжості виробу пара годинника – допустимий термін. Сиркопчена ковбаса може зберігатися кілька діб (без контакту коїться з іншими продуктами).

Для того щоб ковбаса довше залишалася свіжою, її ні у жодному разі не можна зберігати у целофанових пакетах. Ковбаса в целофані "задихається", термін зберігання скорочується у 2 – 3 рази. Для зберігання ковбаси найкраще підходить паперовий пакет.

Related Posts