Як зберігати хліб по Санпіну?

Термін зберігання хліба та хлібобулочних виробів обчислюється з моменту, коли продукція «вийшла» з печі. При цьому найкраще споживчі якості та властивості зберігаються у температурному діапазоні від 20 до 25 градусів за Цельсієм, а вологість повинна становити 75%.

Хлібобулочні вироби можуть фасуватись у звичайні паперові або поліетиленові пакети, або в герметичну упаковку за допомогою спеціальних запаювачів упаковки. Зберігати хліб необхідно в чистих та сухих вентильованих приміщеннях з відносною вологістю 75% та температурою повітря 20-25%.

Для того щоб хліб довше не черствів, його можна зберігати загорнувши в папір для випікання. Чудове місце для зберігання хліба – Дерев'яна хлібниця, обгорнута лляною серветкою. Хліб довше не черствіє, якщо в хлібницю, де він зберігається, помістити часточку яблука, жменю солі або шматочок цукру.

Хліб довше збережеться, якщо покласти його в хлібницю, попередньо загорнутим у полотняний мішечок. Можна, можливо зберігати хліб у целофановому пакеті, але тоді варто проробити кілька дірочок, щоб виріб не «задихнувся». Використовуйте правило – для нової булки хлібановий целофановий пакет.

Related Posts