Як зберегти жовтки в холодильнику?

У холодильнику вони зберігаються до 4 днів у банку чи контейнері з кришкою. У морозилці пролежать до 3 місяців.

Термін зберігання яєчних жовтків у холодильнику невеликий – лише 3-4 дні. Важливо правильно його зберігати. Для того щоб жовток не засох і не покрився скоринкою, його недостатньо перекласти в контейнер чи тарілку та накрити харчовою плівкою. Саме в цьому випадку жовток засохне або покриється скоринкою.

Щоб заморозити тільки жовтки, теж розкладіть їх по формах (не забудьте вказати кількість!). Збийте до однорідності із щіпкою солі чи цукру. Коли жовток стане світлішим, його можна, можливо відправляти у морозилку. Заморожені жовтки можна використовувати для приготування крем-брюле, майонезу або пасти карбонар.

Related Posts