Як зберегти користь шипшини?

Завдяки багатому вмісту лікопіну, вітамінів A, B, E, K, магнію, заліза та інших корисних мінералів, чай з шипшиною підвищує опірність організму і благотворно впливає на нервову систему, забезпечуючи регенерацію клітин.

Через високу концентрацію аскорбінової кислоти (вітаміну С) їх не рекомендується приймати людям з підвищеною шлунковою кислотністю, гастритами і тим більше тим, хто має виразку шлунка або дванадцятипалої кишки.

З усіх корисних компонентів шипшини найбільше у ньому міститься аскорбінової кислоти. Не завжди позитивно позначається роботі органів та його систем. Шипшина дратує слизову оболонку шлунка, тому людям із хворобами ШКТ він протипоказаний. Людям із гастритом вживання плодів треба звести до мінімуму.

Related Posts