Як визначити свіжість кальмарів?

– Є ще один критерій свіжості, – підказує шеф-кухар Максим Горченков. – Тушка має бути щільною, верхня шкірка кальмара може бути рожевою, бузковою, трохи коричневою, але саме м’ясо кальмара має бути тільки білого кольору .Jun 9, 2013

Колір шкірки залежить від віку і середовища проживання кальмара – він майже ніколи не буває однотонним. Відтінок може змінюватися від сірувато-рожевого до фіолетового і навіть бурого. Колір м’яса під шкіркою має бути світло-кремовим. Жовтий або фіолетовий колір тушки свідчить про неодноразове розморожування під час зберігання.

Відварені кальмари дозволяється зберігати в холодильнику кілька годин. Розморожені морепродукти можна "тримати" в холодильнику до трьох днів. У замороженому вигляді – до чотирьох місяців. Якщо ми говоримо про сушені кальмари, то тут термін придатності збільшується до 12 місяців.

Вибираючи кальмари, обов’язково звертайте увагу на колір м’яса під шкіркою: воно має бути світлого кремового кольору. Це означає, що кальмар не розморожувався під час зберігання. Тушки молочно-білого кольору, найімовірніше, піддалися обробці хімічним складом.

Related Posts