Як визначити Просолилася риба чи ні?

Дрібна риба готова до використання через 2-3 дні, середня – через 5-10, патрана велика – через 3-6, велика пластована – через 7-10 днів. Як на практиці дізнатися – чи просолилася риба? Критерієм готовності можна вважати "дублення" риби – вона стає твердою і погано згинається .Nov 5, 2012

Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолу перед сушінням або в’яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.

Процес посолу займає мінімум 12 годин, але найкращий результат буде через добу. Якщо тримати рибу під сіллю довше, найімовірніше, вона вийде пересоленою. Сіль, до речі, краще використовувати велику: дрібна кухонна скоріше годиться на столі, щоб довести до смаку вже готову страву.

Також не зовсім корисною вважається малосольна риба. Вона зберігає всі корисні речовини, але при цьому може бути шкідливою через вміст солі. Зловживання такими продуктами дає додаткове навантаження на серце, нирки, печінку та кровоносну систему людини.

Related Posts