Для синтезу креатину необхідні три амінокислоти (гліцин, аргінін та метіонін), а також три ферменти (L-аргінін: гліцин-амідинотрансфераза, гуанідинацетат-метилтрансфераза та метіонін-аденозилтрансфераза). У всіх хребетних та деяких безхребетних креатин утворюється з креатинфосфату ферментом креатинкіназою.
Креатин синтезується за допомогою трьох амінокислот: аргініну, гліцину та метіоніну. Спочатку фермени локалізуються, в печінці, нирках або підшлунковій залозі, а потім за допомогою крові транспортується в м'язи. Природне джерело креатину – це м'ясо та риба, у рослинних продуктах, креатину практично ні.
Креатин – це необхідний організму азотний амін, середньодобовий рівень надходження якого за нормального раціоні харчування приблизно дорівнює одному граму. Найвищий вміст цього важливого для організму компонента відзначається у м'ясі, морепродуктах та їжі тваринного походження.
Просто кажучи, креатин – це кислота, що складається з трьох відомих амінокислот: аргініну, гліцину та метіоніну.