Як виправити гумову яловичину?

Навіть купуючи дорогу ніжну телятину, можна отримати жорстку страву, немов гумова підошва. Вважається, що м’ясо можна досить довго тушкувати або варити, щоб яловичина стала м’якою. Суть у тому, що під час тривалої температурної обробки руйнується колаген у жорстких волокнах, і м’ясо стає м’якшим.

Оксано, для пом’якшення м’яса (будь-якого, і яловичини з телятиною зокрема) добре змастити його олією та збризнути оцтом і залишити так на годину. М’ясо гарантовано пом’якшиться. А ще, щоб м’яско під час тушкування не ставало жорстким, важливо готувати його на дуже повільному вогні й у невеликій кількості рідини.

Сухе м’ясо можна реанімувати і таким чином… Порізати його на порційні шматки й викласти в змащену жаровню. Полити невеликою кількістю підсоленого бульйону, соусом або додати сметани, а також обсмажену цибулю. Накрити щільно кришкою або фольгою і запікати до готовності.

Готове жорстке м’ясо можна розм’якшити за допомогою водяної бані. Для цього м’ясо викладають на друшляк і ставлять над каструлею з киплячою водою. М’ясо вбирає вологу і стає соковитішим. Готуйте м’ясо від 15 до 45 хвилин – пробуйте на смак, поки він вас не задовольнить.

Related Posts