Як видалити дрібні кісточки з риби?

Позбавтеся голови, хвоста і плавників. Добре промийте тушку. Тепер розкладіть рибу на плоскій поверхні спиною вгору і м'яко натисніть на неї, щоб виліз хребет. Після цього переверніть тушку черевом догори і повністю витягніть хребет, намагаючись захопити якнайбільше кісток грудного відділу.

Дотримуючись рибу рукою зверху, відтягувати м'ясо і продовжувати відокремлювати кістки ножем по всій довжині: дійшовши до голови, прорізати до самого основи і вирізати у риби хребет так, щоб він майже не захопив м'яса. Відокремлені кістки не варто викидати, з них можна буде зварити бульйон.

Рішення з косметички Ідеальною заміною рибного пінцета стануть щипчики для брів або манікюрні щипці із тонкими робочими кінцями. Ними можна легко підчепити і витягнути навіть саму незговірливу кістка. Якщо немає зайвих щипчиків, можна скористатися тонкими плоскогубцями для роботи з електрикою.

Тушку карася почистіть звичайним способом. Потім візьміть гостро заточений ніж і зробіть дуже часті глибокі паралельні надрізи на поверхні риби. Завдяки такій маніпуляції всі кістки в процесі смаження руйнуватимуться за рахунок впливу високої температури і від них не залишиться і сліду.

Related Posts