Як варити бульйон на другій воді?

Суть вторинного бульйону зводиться до того, що спочатку м’ясо кип’ятиться 5-7 хвилин, потім його дістають і вже з цього (напіввареного м’яса) варять основний бульйон. Він-то і буде вторинним . Спеції, приправи за смаком (лавровий лист, запашний перець горошком тощо).

Але є один дуже важливий момент: м’ясний суп треба варити на “другому” бульйоні. З першим кип’ятінням із м’яса піде велика кількість шкідливих речовин. Супи вкрай позитивно діють на травлення, відновлюючи перистальтику кишківника, насичують стінки шлунка теплом, що стимулює вироблення шлункового соку.

Консоме ще називають бульйоном “подвійної міцності” – м’ясних продуктів для його приготування береться вдвічі більше, ніж для звичайних бульйонів. Готують консоме, звісно, не тільки з яловичини – з птиці, з овочів, але ми попросили Ольгу Сюткіну приготувати саме з яловичини.

Related Posts