Як урятувати жорстку яловичину?

Зробити у шматку м'яса невеликі надрізи, покласти в миску з нарізаною цибулею і збризкати трохи оцтом. Поставити у холодильник на 1-2 години. Замість маринаду для «пом'якшення» яловичини можна взяти готову гірчицю, обмазати нею шматок з усіх боків. Гірчиця розпушує волокна.

Якщо ви смажили м'ясо і воно вийшло жорсткимспробуйте протушкувати його в соусі. Приготуйте його із червоного сухого вина або винного оцту. Залийте рідиною м'ясо і дайте йому згасити. Хороший спосіб виправити ситуацію, якщо ви готували стейк із яловичини і він вийшов занадто жорстким.

Всьому виною зайва жорсткість більшості видів яловичого м'яса. Навіть купуючи дорогу найніжнішу телятину, можна отримати тверду страву, неначе гумова підошва. Вважається, що м'ясо можна досить довго тушкувати чи варити, щоб яловичина стала м'якою.

Related Posts