Як сушити ягоди?

Спочатку близько 20-30 хвилин чорноплідну горобину тримають при температурі 40-45 градусів, потім додають до 60, не більше. Сушити потрібно доти, доки ягодапри стисканні в кулаку, не перестане давати сік. При цьому, плоди не повинні змінити свій колір із чорного на буро-коричневий або червонуватий.

Сушити спочатку при 55°З, а через 3 години температуру зменшують до 45°З сушать до готовності. Через деякий час, трохи придавіть ягідку і, якщо сік з неї не виділяється, то сушена чорноплідна горобина готова. Суху аронію зберігати в сухій тарі, що щільно закривається, в темному прохолодному місці.

Якщо ж Ви вирішили сушити ягоди в духовці, то при сушінні необхідно виставити температуру від 40 до 60 градусів і слідкувати за рівномірністю підсушування, постійно перемішуючи плоди горобини. Сушити потрібно кілька етапів. Після 5-6 годин у духовці, ягодам потрібно дати охолонути годин 12-20.

Ягідні сухофрукти краще зберігати у скляній або пластиковій тарі з кришками, що щільно закриваються. Це необхідно для того, щоб у них не потрапляла волога. Можна, можливо зберігати також у невеликих ганчіркових мішечках або паперових пакетах. Термін придатності такої ягоди становить до 2-х років.

Related Posts