Як швидко розморозити стейк горбуші?

Швидко розморозити рибку можна помістивши її в ємність із холодною водою. Теплу або гарячу воду температурою вище +25° використовувати не можна, оскільки якість продукту різко погіршиться. Оптимальна температура для швидкого розморожування без втрати смакових якостей становить від +15° до +20°.Jul 29, 2020

Обов’язково додайте у воду сіль за формулою "1-2-10": на кілограм продукції – 2 літри води і 10-15 грамів кухонної солі. Невелика рибка відтане через 1,5-2 години, більша – через 3-4 години. Але найкращий спосіб – запастися терпінням і розморожувати рибу в холодильнику (на нижній полиці), укривши її харчовою плівкою.

Швидкий, теж правильний – покладіть заморожений стейк в упаковці в крижану воду. Для розморожування знадобиться 2 години і весь цей час вода має бути дуже холодною, міняйте її за потреби. Після повного розморожування розкриваємо вакуумну упаковку і даємо м’ясу подихати.

Не розморожуючи, можна приготувати порційне філе горбуші, відправивши його з морозилки на сковороду. Якщо йдеться про цілу тушку великого лосося, то спосіб не підійде. Стейки, філе, рибну нарізку перед обсмажуванням в олії або на грилі краще розморожувати.

Related Posts