Як розрізнити їстівні та неїстівні каштани?

У народі обидва дерева прозвали каштанами за зовнішню схожість гладких коричневих горішків. До дозрівання вони укладені в оболонки (плюски), які відрізняються тільки тим, що у каштану їстівного вона бура з частими колючими шпильками, а у кінського каштана – Зелена з гострими горбками.

Самі їстівні горішки зовні трохи схожі на плоди каштана кінського. Це великий плескатий (іноді майже плоский) горіх з тонкою темно-коричневою шкаралупою. Ядро у такого каштана біле з солодкуватою м'якоттю – у підсмаженому вигляді його смак нагадує суху, розсипчасту картоплю.

Найбільш популярними видами посівного каштана, плоди яких можна вживати, є: · Європейський посівний; · Японський, або городчастий; · Китайський м'який.

Related Posts