Для банкету на 30 осіб допускається одна основна страва (350 г на гостя) або дві – м’ясна (300 г на гостя) і рибна (200-250 г на гостя).
Крім перерахованих холодних закусок, на столах повинні бути салати. Це можуть бути традиційні “Оселедець під шубою” і “Олів’є”, а також більш сучасні “Грецький” і “Крабовий”. Салатів має бути в сумі близько 150 г на людину.
Оптимальним вважається таке співвідношення основних страв і закусок на банкетному столі.
- Холодні закуски (сири, овочі, м’ясні нарізки) – 350-400 г.
- Салати (овочеві, м’ясні, з морепродуктів) – 200 г.
- Гарячі закуски – 100 г.
- Гаряче (стейки, відбивні, печеня) – 250 г.
- Гарніри – 150 г.
- Фрукти – 200 г.
- Торт – 150-200 г.