Як розрахувати стіл на 30 осіб?

Для банкету на 30 осіб допускається одна основна страва (350 г на гостя) або дві – м’ясна (300 г на гостя) і рибна (200-250 г на гостя).

Крім перерахованих холодних закусок, на столах повинні бути салати. Це можуть бути традиційні “Оселедець під шубою” і “Олів’є”, а також більш сучасні “Грецький” і “Крабовий”. Салатів має бути в сумі близько 150 г на людину.

Оптимальним вважається таке співвідношення основних страв і закусок на банкетному столі.

  1. Холодні закуски (сири, овочі, м’ясні нарізки) – 350-400 г.
  2. Салати (овочеві, м’ясні, з морепродуктів) – 200 г.
  3. Гарячі закуски – 100 г.
  4. Гаряче (стейки, відбивні, печеня) – 250 г.
  5. Гарніри – 150 г.
  6. Фрукти – 200 г.
  7. Торт – 150-200 г.

Related Posts