Як розрахувати енергетичну потребу?

Математичною основою для визначення величини енергопотреби методом непрямої калориметрії є формула Вейра: Енергопотреба (ккал/добу) = 1, 44 х (3, 796 х VO2 + 1, 214 х VCO2), де VO2 та VCO2 – поглинання кисню та виділення вуглекислого газу (мл/хв) відповідно.31 May 2016

Розрахунок енергетичної цінності продуктів виробляється шляхом визначення кількості Ккал кожного показника: вуглеводів, білків, жирів та кислот на 100 гр.або 100 мл на цілу упаковку:

  1. вуглеводи (1 гр.) – 3,75 Ккал;
  2. білки (1 гр.) – 4,0 Ккал;
  3. жири (1 гр.) – 9,0 Ккал.

джоулях Енергетична цінність продуктів харчування (калорійність) – розрахункова кількість теплової енергії (вимірюється в калоріях або джоулях), що виробляється організмом людини або тварин при засвоєнні (катаболізмі) з'їдених продуктів.

Залежить від вихідних даних: ваги, віку, зростання, фізичних навантажень. Усереднена норма калорійності для жінок – це 1800–2200 ккал на добу. Для інтенсивного схуднення її необхідно знизити до 1300–1500 калорій та підключити фізичні навантаження.

Related Posts