Як прожарити глиняний посуд?

Як підготувати глиняний посуд до першого використання? Перед першим використанням можна замочити горщик або казан у прохолодній воді з-під крана. Вода має покривати глиняне виріб цілком. Щоб глина добре просочилася водою, залиште глиняний горщик чи іншу глиняний посуд у воді на годину.

Перед використанням нового посуду для запікання залийте холодною водою і витримайте її від 30 хвилин до однієї години. Посуд погано переносить різкі температурні перепади, тому не ставте нагріту посуд на холодну чи вологу поверхню. Використовуйте підставки з дерева або пробки.

Ми не радимо наливати окріп в холодну глиняну кухоль або заварювальний чайник. Виріб може тріснути та стати непридатним для експлуатації. Ополосніть гарячою водою глиняний чайник, кухоль або травник перед тим, як залити туди окріпі перепад температури буде вже не таким страшним для червоної глини.

Related Posts