Як прожарити чавунну сковороду після чищення?

Для цього поставте сковороду на вогонь і насипте товстий шар солі грубого або середнього помелу, зменшіть вогонь під посудом і залиште на 20-25 хвилин. Потемнілу сіль прибрати, протерти внутрішню поверхню чавунної сковороди промасленою ганчірочкою.

Сковороду ретельно миють і насухо витирають. Ставлять на плиту і нагрівають доти, доки вона не почне диміти. Коли дим припиниться, ємність остуджують і змащують олією. Спосіб використовують для сковорідок без покриття.

Прожарювати потрібно від 10 хвилин – що більший діаметр дна, то довше потрібно тримати сковорідку на вогні. Оптимальна тривалість – 15-20 хвилин, за цей час сіль встигне повністю витягнути з металу частинки олії та запах.

Прожарили сковорідку з сіллю і покрили олією: їжа більше не пригорає Чавунна сковорода зручніша для приготування їжі, оскільки сам матеріал більш теплоємний. Але є в неї і мінуси: м’ясо, риба, картопля, млинці та інша їжа може пригорати. Щоб цього не відбувалося, достатньо просто прожарити сковорідку з сіллю.

Related Posts