Як просто посмажити картоплю?

Розігрійте в пательні рослинну олію і викладіть на неї картоплю одним шаром. Смажте її 5-6 хвилин без кришки до золотистої скоринки, потім переверніть і готуйте ще 5 хвилин. Влийте в сковороду підготовлений соус і тушкуйте картоплю під кришкою на середньому вогні 7-8 хвилин, поки вона не стане м’якою.

Отже, щоб картопля під час смаження не прилипала до сковороди:

  1. використовуйте відповідні сорти;
  2. викладайте “соломку” на добре розігріту сковороду;
  3. після миття обов’язково висушуйте бульби;
  4. не мочіть нарізану картоплю;
  5. не смажте після м’яса і білкових продуктів;
  6. соліть і перчіть наприкінці приготування.

Загальний час приготування смаженої картоплі залежить від потужності плити, сковорідки і сорту. У середньому на обсмажування йде 20-25 хвилин.

Related Posts