Розігрійте в пательні рослинну олію і викладіть на неї картоплю одним шаром. Смажте її 5-6 хвилин без кришки до золотистої скоринки, потім переверніть і готуйте ще 5 хвилин. Влийте в сковороду підготовлений соус і тушкуйте картоплю під кришкою на середньому вогні 7-8 хвилин, поки вона не стане м’якою.
Отже, щоб картопля під час смаження не прилипала до сковороди:
- використовуйте відповідні сорти;
- викладайте “соломку” на добре розігріту сковороду;
- після миття обов’язково висушуйте бульби;
- не мочіть нарізану картоплю;
- не смажте після м’яса і білкових продуктів;
- соліть і перчіть наприкінці приготування.
Загальний час приготування смаженої картоплі залежить від потужності плити, сковорідки і сорту. У середньому на обсмажування йде 20-25 хвилин.