Як приймати ріпу від кашлю?

Причому легко готується як варена на пару ріпа (парена), так і смажена, і навіть просто сира, яку дуже добре додавати у свіжі салати. Ріпа поєднується як із солодкими, так і з солоними добавками, тому фарширувати ріпу можна найрізноманітнішими начинками, при цьому в результаті виходять дуже різні страви.

Ріпа має протигрибкові та антибактеріальні властивості. У ній присутній рослинний антибіотик, що затримує ріст деяких грибків, а також лізоцим – речовина з антимікробною активністю.

Відвар із коренеплодів ріпи покращує сон, заспокоює серцебиття, чинить проносну дію, допомагає в разі астми та бронхітів. Щоб приготувати відвар вам знадобляться одна-дві столові ложки подрібнених коренеплодів ріпи. Потрібно залити двомастами мл окропу, проварити п’ятнадцять хвилин і процідити.

Related Posts