Крупу потрібно засипати в киплячу, трохи підсолену воду і варити на слабкому вогні до готовності. Готову розсипчасту кашу необхідно відкинути на друшляк і обов'язково промити гарячою водою. Перед варінням крупи завжди потрібно просівати, перебирати та добре промивати.
Оптимальні пропорції для каші середньої густоти 1:2, наприклад, на одну склянку пластівців дві склянки рідини.
- Рідина довести до кипіння.
- Засипати пластівці та ретельно переміщати.
- Варити кашу 3 хвилини на сильному вогні та 10 хвилин на повільному.
- Кожні три хвилини кашу помішувати.
Як варити пшеничну кашу на плиті Всипте крупу в каструлю і залийте холодною водою чи молоком. Якщо готуєте кашу на суміші, то спочатку влийте воду – молоко знадобиться пізніше. Помішуючи, доведіть рідину до кипіння. Зменшіть вогонь до слабкого та варіть 20–30 хвилин до загусання.