Як приготувати кашу в каструлі?

Крупу потрібно засипати в киплячу, трохи підсолену воду і варити на слабкому вогні до готовності. Готову розсипчасту кашу необхідно відкинути на друшляк і обов'язково промити гарячою водою. Перед варінням крупи завжди потрібно просівати, перебирати та добре промивати.

Оптимальні пропорції для каші середньої густоти 1:2, наприклад, на одну склянку пластівців дві склянки рідини.

  1. Рідина довести до кипіння.
  2. Засипати пластівці та ретельно переміщати.
  3. Варити кашу 3 хвилини на сильному вогні та 10 хвилин на повільному.
  4. Кожні три хвилини кашу помішувати.

Як варити пшеничну кашу на плиті Всипте крупу в каструлю і залийте холодною водою чи молоком. Якщо готуєте кашу на суміші, то спочатку влийте воду – молоко знадобиться пізніше. Помішуючи, доведіть рідину до кипіння. Зменшіть вогонь до слабкого та варіть 20–30 хвилин до загусання.

Related Posts