Як прибрати зайву сіль із сушеної риби?

Для того, щоб видалити надлишок солі в сухій рибі, її піддають процесу вимочування. Перш ніж зробити суху рибу менш солоною, її слід промити. Це необхідно для того, щоб надлишок солі змився з риби. Дрібну рибу краще вимочувати цілою, а велику рибу необхідно нарізати на шматки, щоб сіль змилася.

Щоб в'ялена та сушена риба не втратила свої смакові якості, і при цьому стала м'якою, потрібно зробити таке:

  1. Закип'ятити воду у каструлі
  2. Опустити туди рибу хвилин на 15-20.
  3. Вийняти з води
  4. Загорнути в кухонний рушник та в целофановий мішок
  5. Покласти на гарячу батарею або в тепле місце на 1-1,5 години

Процес вимочування протікає кілька годин. Час залежить від того, скільки риба пробула під впливом солі. Усереднено використовується наступна формула – скільки днів риба солилася, стільки годин її потрібно вимочувати. Наприклад, якщо засолювання велося 4 дні, слід вимочувати рибу 4:00.

Способи вимочування солоною риби

  1. Найпростіший і найдоступніший спосіб – це вимочування у звичайній воді.
  2. У молоці.
  3. У чаї.
  4. У маринадах, виготовлених за особливими рецептами.
  5. Промисловим способом, коли риба вимочується під проточною водою.

29 Jan 2018

Related Posts