Для того, щоб видалити надлишок солі в сухій рибі, її піддають процесу вимочування. Перш ніж зробити суху рибу менш солоною, її слід промити. Це необхідно для того, щоб надлишок солі змився з риби. Дрібну рибу краще вимочувати цілою, а велику рибу необхідно нарізати на шматки, щоб сіль змилася.
Щоб в'ялена та сушена риба не втратила свої смакові якості, і при цьому стала м'якою, потрібно зробити таке:
- Закип'ятити воду у каструлі
- Опустити туди рибу хвилин на 15-20.
- Вийняти з води
- Загорнути в кухонний рушник та в целофановий мішок
- Покласти на гарячу батарею або в тепле місце на 1-1,5 години
Процес вимочування протікає кілька годин. Час залежить від того, скільки риба пробула під впливом солі. Усереднено використовується наступна формула – скільки днів риба солилася, стільки годин її потрібно вимочувати. Наприклад, якщо засолювання велося 4 дні, слід вимочувати рибу 4:00.
Способи вимочування солоною риби
- Найпростіший і найдоступніший спосіб – це вимочування у звичайній воді.
- У молоці.
- У чаї.
- У маринадах, виготовлених за особливими рецептами.
- Промисловим способом, коли риба вимочується під проточною водою.
29 Jan 2018