Пересипте ядра у велику ємність. Залийте їх холодною водою та промийте руками. Не соромтеся потерти горіхи добре один про одного. Зливаємо каламутну воду і міняємо на чисту стільки разів, скільки потрібно.09 Jun 2020
Занадто сухі грецькі горіхи можна повернути «до життя» в такий спосіб. Прямо в шкаралупі опустіть горіхи у солону воду (не надто солону) і потримайте так протягом шести днів. Вода відновить смак та структуру горіхівпросочитися через шкаралупу.
Корисні властивості таких горіхів збережуться, тому є їх можна, можливо, попередньо усунувши гіркоту. Плоди, що впали, потрібно збирати протягом доби, очищати і сушити.
Свіжий волоський горіх має більш виражений смак та більше корисних властивостей. Минулорічний горіх можна вживати в їжу за умови, що його правильно зберігали, немає плісняви та стороннього запаху та смаку.