Як правильно збирати врожай спаржі?

Для цього акуратно звільнимо рослину, прибравши землю вщент пагонів, які і зріжемо гострим ножем, не пошкодивши кореневища і нирки. Після цього знову обережно засиплемо кущ землею і підгортаємо – нехай відновлює сили після "операції". Втечі збирають раз на 1–2 дні, у теплу погоду – щодня.17 May 2021

Загальноприйнятий період збирання врожаю спаржі: з 1 травня по 30 червня. Збирати пагони, розташовані в ґрунті, слідують тоді, коли вони досягнуть 15-20 см у довжину. Бажано виламувати їх вручну. Використання ножа може призвести до псування стебла та подальшого загнивання.

Коли вони досягнуть технічної стиглості (5-7 см у висоту та 0,7-1,0 см у діаметрі), грунт обережно відгрібають і пагони спаржі зрізають біля поверхні ґрунту, потім заново підгортають. Пагони зрізають у міру їхнього утворення через кожні 3 дні протягом 20-25 днів. На 3-му році життя в однієї рослини прибирають до 5 пагонів.

– За сезон з одного куща можна зібрати до 30 паростків. Зазвичай у їжу вживають пагони висотою 15-20 сантиметрів і масою 30-40 грамів, у яких ще не розпустилися листкові бруньки.

Related Posts