Як правильно зберігати свіжий лимонний сік?

Відповідь: Свіжий лимонний сік краще вжити відразу, у холодильнику його можна зберігати не більше доби.Aug 17, 2016

Розріжте лимони на дві частини, і за допомогою спеціального пристрою для цитрусових видавіть сік. Процідіть його через марлю і залийте в чисту стерилізовану пляшку. Закрийте пляшку пробкою і поставте сік в холодильник. Йому не потрібна стерилізація, пастеризація або кип'ятіння.

Ідеальним середовищем можна назвати температуру від 5 до 8 ° C з достатньою вологістю 75-85%. Якщо повітря надто сухе, а температура вища, лимон починає швидко темніти та засихати. Однак при температурі нижче 5°C лимон також починає втрачати свої властивості і стає надто м'яким.

Як зберігати свіжі соки Краще випити сік відразу або протягом години після приготування, зберігши його в чистому посуді із щільно закритою кришкою, у сухому прохолодному місці. Для цього відмінно підійдуть скляні банки або пляшки різного об'єму (від 0,3 літрів до 1 літра) з кришками, що загвинчуються.

Related Posts