Як правильно заварювати квітки ромашки?

Чайну ложку ромашки аптечної або пакетик із травою залити склянкою гарячої води, але не крутим окропом. Після закипання вода має постояти 10 хвилин, щоб охолонути до 90-95 градусів, найбільш придатних для заварювання будь-якого чаю. Настоювати під кришкою, як і звичайний чай, 5-10 хвилин.

Щоб приготувати настій, вам знадобиться одна столова ложка ромашки і склянка гарячої води. Залийте рослину окропом, потримайте на водяній бані 25-30 хвилин, остудіть і процідіть. Використовуйте отриманий відвар як тонік для обличчя та шиї. Ще один варіант – заморозити розчин у формі для кубиків льоду.

Напій слід вживати після їди, але не раніше, ніж через годину, тоді ромашка сприяє нормалізації травлення. Невикористану сировину після заварювання можна застосовувати у вигляді компресів і примочок.

Related Posts