Чайну ложку ромашки аптечної або пакетик із травою залити склянкою гарячої води, але не крутим окропом. Після закипання вода має постояти 10 хвилин, щоб охолонути до 90-95 градусів, найбільш придатних для заварювання будь-якого чаю. Настоювати під кришкою, як і звичайний чай, 5-10 хвилин.
Щоб приготувати настій, вам знадобиться одна столова ложка ромашки і склянка гарячої води. Залийте рослину окропом, потримайте на водяній бані 25-30 хвилин, остудіть і процідіть. Використовуйте отриманий відвар як тонік для обличчя та шиї. Ще один варіант – заморозити розчин у формі для кубиків льоду.
Напій слід вживати після їди, але не раніше, ніж через годину, тоді ромашка сприяє нормалізації травлення. Невикористану сировину після заварювання можна застосовувати у вигляді компресів і примочок.