Як правильно замочити горох на гороховий суп?

Як замочити горох для супу Добре промити до прозорої води. Скласти в глибоку ємність і залити водою так, щоб над поверхнею вона височіла на 2 см. Залишити в прохолодному місці на кілька годин, не допускаючи помішування, яке може призвести до закисання, особливо якщо температура повітря занадто висока.

Якщо ви забули замочити горох перед приготуванням або у вас просто-напросто немає вільного часу на цю затяжну процедуру, розведіть у теплій воді 1/2 чайної ложки харчової соди, а в ній залиште замочуватися горох всього на 40-50 хвилин.

Якщо вам здається, що горох, незважаючи на тривале замочування, недостатньо набряк, злийте стару і налийте свіжу холодну воду – нехай полежить ще. І не забудьте до замочування горох перебрати, про всяк випадок. – Після того, як час замочування минув, злийте воду, промийте горох і знову залийте холодною водою.

Related Posts