Як правильно вживати проростки?

Перед вживанням обов'язково промийте проростки водою. Щоб корисні властивості насіння не зменшувалися, вживайте їх у свіжому вигляді, не піддаючи термічній обробці. Проростки значно підвищують поживність будь-яких страв. Додайте їх у салати, супи, головні страви, смузі, бутерброди, каші.

Паростки пророщених зерен можна є як у свіжому, так і в обробленому вигляді. Можна пророщувати величезну кількість різних насіння, наприклад, золотистої квасолі, люцерни, конюшини, соєвих бобів, турецького гороху, редиски та ін. Рослини насіння всіх цих рослин додають переважно в салати, супи та сендвічі.

Рекомендована добова норма пророщених зерен пшениці – 30 мл соку, 2 ст. л. зародків пшениці або 1 год.

Related Posts